Хакери взяли на приціл фінансові організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери взяли на приціл фінансові організації

606
Останнім часом почастішали атаки хакерів на фінансові установи, причому це свідчить не про простоту злому їхніх систем, а про популярність серед кібершахраїв самого середовища, як в своїй статті "CrimeWare: новий виток протистояння" стверджує провідний антивірусний аналітик "Лабораторії Касперського" Юрій Машевський.
Так, за даними компанії, з 2003 по 2010 рік кількість шкідливих програм, написаних спеціально під фінансові організації, значно збільшилася.
"Приведені цифри показують експоненціальне поквартальне зростання банківських зловредів з моменту їх першої появи до теперішнього часу. Ситуацію посилює той факт, що чималий відсоток з них на момент появи не детектується антивірусними продуктами більшості виробників", - пише Машевський.
На думку аналітика, основними причинами, які призводять до такого стану справ, є те, що швидкість випуску антивірусних баз (час від появи ITW-"зловреда" до отримання користувачем оновлення) не відповідає сучасним вимогам; число погроз, направлених проти клієнтів фінансових установ, зростає експоненціально; пропоновані фінансовими організаціями схеми захисту клієнтів не завжди вирішують проблему витоку фінансових коштів клієнтів в тих випадках, коли крадіжка відбувається з використанням троянських програм.
Одним з рішень даної проблеми, на думку Машевського, можуть стати антивірусні in-the-cloud технології, що дозволяють в реальному часі виявляти і блокувати невідомий шкідливий контент і джерела його поширення. Йдеться про клієнт-серверні технології, орієнтовані на аналіз метаданих про активність шкідливих програм на комп'ютерах користувачів.
Нагадаємо, що в березні 2010 року ситуація з поширенням шкідливих програм стабілізувалася, основні "вірусні ньюсмейкери", такі як блокувальники "Windows" і банери в інтернет-браузерах, скоротили своє поширення. Лжеантивіруси продовжили своє поширення на території англомовних країн, постійно змінюючи свій зовнішній вигляд. Помітною подією березня стала також поява декількох нових модифікацій Trojan.Encoder, за даними "Dr.Web".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас