Мінтрансзв’язку оцінює прибуток від транзиту венесуельської нафти в Білорусію в 120-130 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтрансзв’язку оцінює прибуток від транзиту венесуельської нафти в Білорусію в 120-130 млн дол.

Енергетика
309
Прибуток від транзиту венесуельської нафти в Білорусію через Україну залізничним транспортом оцінюється в $120-130 млн, повідомив міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко на брифінгу.
"Якщо весь задекларований об'єм нафти буде протранспортовано, то Україна на цьому заробить $120-130 млн", - сказав він.
За його словами, вартість транзиту венесуельської нафти в Білорусію через українську територію України на 30% перевищує вартість внутрішнього тарифу по Україні.
"Укладено угоду, де є такі параметри: 10 тонн на 1 км. - встановлений тариф $0,27. Це наскрізний тариф фактично до Мозиря, він на 30% більший, ніж внутрішній тариф по Україні", - відзначив Єфименко.
Як повідомлялося, перша партія нафти з Венесуели - 4 тис. тонн - надійшла на Мозирський НПЗ. Дана партія є першою частиною постачання у розмірі 80 тис. тонн, які напередодні прийняв порт Одеси. Нафта надходить на білоруський НПЗ залізницею. Очікується, що постачання останньої частини нафти в Білорусію буде здійснено протягом найближчих 10-12 днів.
Як очікується, загальний об'єм постачань нафти з Венесуели в Білорусію протягом календарного року - з квітня 2010 по квітень 2011 р. - може скласти 4 млн тонн. Відповідно до білорусько-венесуельських домовленостей, об'єм постачань нафти в цей період може бути збільшений до 10 млн тонн в разі забезпечення взаємовигідних умов транзиту нафти.
В даний час Білорусія вивчає можливості забезпечення постачань нафти з Венесуели через порти Балтії, зокрема, через литовський порт-термінал Бутінге.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас