У фінансиста з Латвії вимагали 1,25 мільйона дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У фінансиста з Латвії вимагали 1,25 мільйона дол.

Кримінал
480
На свята злочинці хотіли стати мільйонерами, узявши в заручники іноземця. Другого травня в Києві правоохоронці звільнили заручника, в якого вимагали викуп $1,25 млн. "45-річного громадянина Латвії, який працює у фінансовій сфері, викрали в столиці вдень 30 квітня, коли той мив своє авто на автомийці по вулиці Волинській", - розповів "Сегодня" начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук.
Злочинці запхнули бізнесмена в джип і вивезли. За однією з версій, латвієць заборгував значну суму. "У потерпілого нібито були борги на суму понад $250 тисяч. Він приїжджав в Україну для проведення фінансових операцій із столичними фірмами. Після викрадання цей борг йому збільшили практично на мільйон доларів. Є його розписка про те, що він винен $1,25 млн", - сказав нам начальник УБОЗ ГУ МВС в Києві Олександр Плужник.
Після викрадання заручника возили по Київської області, погрожували вбити, а через добу привезли в столицю. "Першого травня в одній з кредитних спілок потерпілий дав доручення на володіння своєю квартирою, яка розташована в центрі Києва. Потім його перевезли в орендовану квартиру на Великій Васильківській, де утримували насильно ще добу", - уточнив Поліщук.
Правоохоронці дізналися про викрадання через два дні, коли із заявою про пропажу друга в міліцію прийшов один із знайомих латвійця. За словами Поліщука, злочинці тримали заручника в кімнаті з ґратами на вікнах, квартира була на другому поверсі багатоповерхівки: "Заручника звільнили 2 травня о 16.00. Спільну спецоперацію провели працівники УБОЗ Києва і ГУБОЗ МВС України, а також відділ швидкого реагування "Сокіл". Затримання провели швидко, тому злочинці і не встигли чинити опір".
"Затримано чотирьох злочинців: організатор - 52-річний громадянин Росії, а також співучасники - раніше судимий 35-річний громадянин Азербайджану і несудимі українці - 30-річний уродженець Чернігівської області і 26-річний уродженець Житомирської. Один з українців працював у столичному таксі. Пізніше був затриманий і п'ятий співучасник викрадення, 26-річний керівник кредитної спілки", - розповів Володимир Поліщук. Зараз перевіряється їх причетність до інших викрадень з метою викупу. Слідчий відділ Шевченківського райуправління міліції стосовно затриманих порушив кримінальну справу по ст. 146 ч. 2 УК "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" (загрожує до 5 років позбавлення волі). Латвієць зараз перебуває в безпечному місці. Стан його здоров'я побоювань не викликає, кажуть в МВС.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас