Експерт: Єврозоні загрожує небезпека нових боргових криз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Єврозоні загрожує небезпека нових боргових криз

1044
За словами колишнього члена ради керівників Банку Англії Сушила Вадхвані, єврозоні загрожує небезпека нових боргових криз, враховуючи, що вона зволікає з наданням допомоги Греції і не має в своєму розпорядженні системи порятунку інших держав регіону.
"Ми дійсно не маємо надійного механізму боротьби з потенційно небезпечними ситуаціями, які цілком можуть статися в Іспанії і Португалії, - відзначив Вадхвані в телевізійному інтерв'ю на конференції, організованій компанією Fathom Financial Consulting. - У мене є великі підозріння, що криза суверенної заборгованості повториться в Європі. Хоча я не знаю, коли саме це станеться".
"Дуже шкода, що питання виділення допомоги Греції займає так багато часу, - сказав Вадхвані. Пакет допомоги в 50 млрд. євро в лютому направив би ринки в позитивну сторону, а тепер їм потрібно 110 млрд. євро, і в той же час ефект незначний, в основному тому, що ринки правильно сприйняли цей крок як лише вирішення проблеми ліквідності, а не вирішенні проблеми платоспроможності".
Вадхвані заявив, що стурбований можливим впливом подій в єврорегіоні на британську економіку. "Я дуже стурбований ситуацією в зоні євро, де, вочевидь, почався режим жорсткої бюджетної економії, - сказав він. - Враховуючи те, яким важливим торгівельним партнером для нас є Євросоюз, мене непокоїть, що криза може перекинутися на Великобританію".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас