ЄЦБ: Грецька криза може охопити всю Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Грецька криза може охопити всю Європу

Казна та Політика
3383
Фінансова криза в Греції може "мати серйозні наслідки для країн єврозони" і ринків капіталу, вважає член ради Європейського Центрального банку (ЄЦБ), президент Бундесбанку Аксель Вебер.
Як повідомляє агентство Bloomberg, А.Вебер використовував цей аргумент, аби переконати парламент в необхідності участі Німеччини у наданні Греції фінансової допомоги у розмірі 110 млрд євро.
"В цілому участь Німеччини в програмі допомоги Греції є виправданою", - зазначив глава ЦБ ФРН.
"Дефолт Греції в украй нестійкій ситуації, що склалася, є істотним ризиком для стабільності валютного союзу і фінансової системи єврозони", - упевнений Вебер.
Між тим комісар Євросоюзу по валютній і економічній політиці Оллі Рен зазначив в середу, що 110 млрд євро буде достатньо для вирішення насущних проблем Греції. Рен, як і багато інших представників ЄС, упевнений, що Греції необхідно буде поступово повертатися на фінансові ринки, аби зрештою перейти на самозабезпечення.
Рен стурбований украй високим рівнем бюджетного дефіциту в цілому в єврозоні, зокрема, в таких країнах, як Іспанія і Португалія. Проте європейський чиновник високо оцінив конкретні заходи зі зменшення дефіциту держбюджету, що вживаються Португалією, і оголосив, що ЄС не планує надання фінансової допомоги Іспанії.
"Немає необхідності в пропозиції такої фінансової підтримки. Греція є унікальним і приватним випадком для ЄС - єдиною державою-учасником, яка довгі роки фальсифікувала свою статистику", - зазначив Рен. В той же час він висловився на підтримку дій грецького уряду з подолання кризи і висловив сподівання на швидке вирішення питання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас