Корабель Чорноморського флоту перевернув український буксир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корабель Чорноморського флоту перевернув український буксир

Казна та Політика
3307
Великий десантний корабель Чорноморського флоту Російської Федерації "Ямал" під час заходження до Миколаєва у вівторок вранці перевернув український буксир "Бугський", повідомляє інтернет-газета "Новости-n".
Інцидент стався на фарватері Дніпро-Бугського лиману. Під час буксирування "Ямал" розвинув дуже високу швидкість, внаслідок чого пришвартований ззаду буксир перекинувся.
За попередніми даними, екіпаж після аварії зміг врятуватися. Рятувальники почали відбуксирування буксира, що перекинувся, до одного з причалів Миколаївського морського торговельного порту. Туди ж прямує і стотонний плавучий кран.
Власником буксира, що перекинувся, є Миколаївський морпорт, проте в даний час він знаходиться в оренді в приватної компанії "Морвест".
Після аварії і заміни буксира, "Ямал" все ж вдалося відбуксирувати до місця швартовки біля набережної Миколаєва, правда, з великим запізненням.
"Ямал" прибув до Миколаєва для участі в святкових заходах, присвячених Дню Перемоги.
В Міністерстві закордонних справ України заявляють, що доки немає підстав покладати відповідальність на російських моряків за затоплення українського буксира.
Як повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" директор інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин, це надзвичайний випадок за участю корабля ЧФ РФ є "суто технологічною аварією", всі обставини і причини якої з'ясовуються міністерством транспорту і міністерством оборони.
"За інформацією, що є в МЗС України, на даний момент немає жодних підстав покладати відповідальність на російських моряків. Будь-які політичні спекуляції недоречні, подібні випадки могли статися і з будь-якими іншими суднами", - сказав Волошин.
Він також додав, що МЗС України виходитиме з того, що даний випадок не вплине на важливе для народів двох країн рішення про залучення військових підрозділів країн до святкування 65 річниці великої перемоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас