В Греції через протест скасовано всі авіарейси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Греції через протест скасовано всі авіарейси

Казна та Політика
589
В Греції у зв'язку з масштабною акцією протесту сьогодні, 5 травня, будуть скасовані всі внутрішні і міжнародні авіарейси. Крім того, на кілька годин зупинять роботу засоби громадського транспорту, залізні дороги, стануть на якорі морські судна, закриються магазини, припинять мовлення радіостанції, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.
В країні триває загальнонаціональний страйк проти заходів жорсткої економії, оголошених урядом. У страйку візьмуть участь авіадиспетчери, працівники громадського транспорту, а також вчителі, медичні працівники, археологи, журналісти та інші службовці.
Більше 1 тис. 500 поліцейських будуть стягнуті в центр Афін під час демонстраційних маршів.
Подібні акції протесту проводяться профспілками проти укладеного грецьким урядом з Європейським союзом (ЄС) і Міжнародним валютним фондом (МВФ) стабілізаційної угоди, що передбачає скорочення держвитрат, зарплат, пенсій і числа держслужбовців.
Варто відзначити, незважаючи на те, що ця трирічна програма дасть можливість Греції отримати кредити від ЄС і МВФ на суму близько 110 млрд євро і запобіжить банкрутство країни, профспілки, вкрай негативно ставляться до прийнятого документа. Вони вважають, що виведення Греції з кризи здійснюється, головним чином, за рахунок різкого скорочення доходів трудящих, в той час як особи, що ухилялись від сплати податків і відповідальні за кризу, витягли з нього вигоду.
Нагадаємо, режим суворої економії, який зобов'язується створити грецький уряд, привів до невдоволення громадян по всій країні. 1 травня на вулиці Афін вийшли тисячі жителів грецької столиці - представники профспілок і опозиції. Щоб стримати натовп, поліції довелося застосувати сльозогінний газ. Крім того, 3 травня в студії державного телебачення Греції відбулися зіткнення між страйкуючими і поліцейським спецназом. Невелика група страйкуючих зуміла пробратися в студію і перервати передачі головного державного каналу NET.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас