Тимчасовий уряд Киргизії пропонує 100 тис. дол за сина і братів Бакієва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий уряд Киргизії пропонує 100 тис. дол за сина і братів Бакієва

Казна та Політика
443
Самопроголошений тимчасовий уряд Киргизії оголосив нагороду у розмірі від 20 тис. дол. до 100 тис. дол. за "сприяння в розшуку" і упіймання молодшого сина і трьох братів екс-президента Курманбека Бакієва, передає Reuters.
Нагорода обіцяна і за інформацію про ще вісьмох чиновників, які, на думку нової влади, причетні до кровопролиття під час штурму Будинку уряду в Бішкеку 7 квітня і сприяли незаконному збагаченню сім'ї Бакієва.
Нагадаємо, на початку квітня багатотисячний натовп захопив будівлю уряду в столиці, поваливши президента Курманбека Бакієва. Спецслужби, якими керував Жанибек Бакієв, відкрили вогонь по повстанцях, в результаті чого загинули 85 людей.
Нова влада звинувачує у масових вбивствах і Курманбека Бакієва, який залишив Киргизію та сховався в Мінську.
"За реальне сприяння в розшуку і затриманні зазначених осіб призначені винагороди від 20 тис. дол. до 100 тис. долл.", - говориться в повідомленні тимчасового уряду.
Уряд обіцяє конфіденційність громадянам, які проінформують спецслужби про місце знаходження перелічених у списку осіб.
Список очолюють брати екс-президента: Жанибек Бакієв, голова служби держохорони; Ахматбек і Канибек Бакієв, котрі контролювали Джалалабадську область на півдні республіки, а також молодший син екс-президента - Максим Бакієв, що розпоряджався фінансами країни.
У переліку фігурує колишній прем'єр-міністр Даніяр Усенов, колишній директор фонду розвитку Ігор Чудінов, а також найближче оточення Максима Бакієва - заступник голови Центрального агентства з розвитку Олексій Єлісєєв і колишній голова ради директорів ВАТ "Дастан" Олексій Ширшов.
Нагадаємо також, раніше тимчасовий уряд Киргизії черговим декретом позбавив колишнього главу держави Курманбека Бакієва президентського статусу і недоторканності. За словами голови інформаційного центру ВП Фаріда Ніязова, сьогоднішній декрет складається з трьох пунктів.
Перший пункт декрету підтверджує народний характер революції в Киргизії, другий звинувачує К.Бакієва до загибелі людей під час подій 7 квітня, а третій присвячений екстрадиції президента та притягнення його до кримінальної відповідальності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас