У Греції триває загальнонаціональний страйк проти угоди з ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції триває загальнонаціональний страйк проти угоди з ЄС і МВФ

Казна та Політика
666
Підприємства та організації державного й приватного сектора Греції припинять роботу на добу в рамках загальнонаціонального страйку, що триває, проти заходів жорсткої економії, оголошених урядом.
У страйку візьмуть участь авіадиспетчери, працівники громадського транспорту, а також вчителі, медичні працівники, археологи, журналісти й інші службовці, передає Associated Press.
У зв'язку з масштабною акцією протесту 5 травня буде скасовано всі внутрішні та міжнародні авіарейси. На кілька годин зупиняться громадський транспорт, залізниці, стануть на якорі морські судна, закриються магазини, припинять мовлення радіостанції.
Понад 1 тис. 500 поліцейських буде введено до центру Афін на час демонстрацій і маршів.
Ці акції організовано профспілками на знак протесту проти укладеної грецьким урядом з Європейським Союзом (ЄС) і Міжнародним валютним фондом (МВФ) стабілізаційної угоди, що передбачає скорочення державних видатків, зарплат, пенсій, і кількості державних службовців.
Незважаючи на те що ця трирічна програма дасть Греції змогу отримати кредити від ЄС і МВФ на суму близько 110 млрд євро і уникнути банкрутства країни, профспілки вкрай негативно ставляться до прийнятого документу. Вони вважають, що виведення Греції з кризи здійснюється, передовсім, за рахунок різкого скорочення доходів трудящих, тоді як особи, що ухилялися від сплати податків і відповідають за кризу, отримали з неї зиск.
Режим суворої економії, шо його має запровадити грецький уряд, викликав невдоволення громадян в усій країні. 1 травня на вулиці Афін вийшли тисячі мешканців грецької столиці - представники профспілок і опозиції. Щоб стримати натовп, поліції довелося застосувати сльозогінний газ. Крім того, 3 травня в студії державного телебачення Греції сталися сутички між страйкарями та поліційним спецназом. Невелика група страйкарів спромоглася потрапити до студії та перервати передачі головного державного каналу NET.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас