Через вулканічний попіл повітряний простір буде знов закрито — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через вулканічний попіл повітряний простір буде знов закрито

1352
Повітряний простір над Шотландією і Північною Ірландією буде знов закритий в середу з 07:00 ранку для польотів цивільної авіації через ісландську хмару вулканічного попелу.
Про це повідомляє британське Управління цивільної авіації (CAA).
"Оцінка британського Метеобюро свідчить про те, що рівень концентрації попелу в атмосфері перевищив максимально допустиму норму, встановлену виробниками двигунів як безпечну для польотів", - наголошується в повідомленні.
Поки САА не повідомляє, як довго триватимуть обмеження.
При цьому, попереджає служба, хмара продовжує рух на південь країни, а значить в середу нові обмеження можуть бути накладені на роботу аеропортів на півночі Англії і Уельсу.
Інші аеропорти країни доки працюють в нормальному режимі.
Раніше у вівторок, 4 травня, служба вже тимчасово закривала повітряне сполучення над Шотландією і Ірландією через виверження вулкану Ейяфьятлайокудль в Ісландії. Заборона на польоти стосується рейсів усередині країни, і не поширюється на літаки, які прямують через Ірландію в аеропорти інших держав. Проте вдень польоти знов були дозволені.
Ісландський вулкан залишив Європу без авіасполучення Рух вулканічної хмари в кінці квітня порушив повітряне сполучення над значною частиною Європи. Повітряний простір над Великобританією був закритий майже тиждень - з 15 по 20 квітня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас