Францію оштрафували за хабарі при продажу фрегатів Тайваню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Францію оштрафували за хабарі при продажу фрегатів Тайваню

302
Міжнародний арбітражний суд засудив уряд Франції і підконтрольну державі компанію Thales до штрафу у розмірі 830 мільйонів доларів за дачу хабарів при продажі фрегатів класу Lafayette Тайваню в 1991 році. Як повідомляє ВВС News, вказану суму Франція повинна буде виплатити уряду Тайваню як компенсацію.
Компанія Thales (колишня Thomson CSF) оголосила, що її частка в загальній сумі штрафу становить 27 відсотків, або 230 мільйонів доларів, і що вона має намір подати апеляцію. Міністерство оборони Франції, котре брало участь у продажу фрегатів, рішення міжнародного суду не прокоментувало.
На початку 1990-х років Тайвань проводив тендер на закупівлю фрегатів. У конкурсі перемогла французька Thales і в 1991 році був підписаний контракт на постачання шести фрегатів класу Lafayette вартістю 460 мільйонів доларів кожен. Ця сума майже в два рази перевершила бюджет, який Тайвань мав намір витратити на покупку кораблів. Конкуренти Thales пропонували дешевші варіанти.
За даними міжнародного суду, уряд Франції і Thales вдались до хабарів аби перемогти в тайваньському конкурсі. Розслідування у справі було розпочато в 1993 році, коли в морі біля берегів Тайваню було виявлено тіло капітана Інь Чин-Фена (Yin Ching-feng), керівника агентства із військових закупівель для тайваньських ВМС. У 2001 році влада Тайваню оголосила, що виявила ознаки корупції в операції із Францією.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас