Німці все ще віддають перевагу паперовим грошам, а не пластиковим картам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці все ще віддають перевагу паперовим грошам, а не пластиковим картам

Фінтех і Картки
285
Жителі Німеччині все частіше оплачують свої покупки за безготівковим розрахунком. За даними Інституту досліджень торгівлі (EHI) в Кельні, в 2009 році 37,5 відсотка всіх покупок у Німеччині було сплачено з використанням банківських карт. Роком раніше цей показник становив 36,1 відсотка, зазначає dpa. Водночас оплаті товарів і послуг готівкою віддали перевагу 59,1 відсотку громадян.
Під час дослідження були вивчені дані 450 підприємств в 30 різних сферах. Велика частина (31,6 відсотка) безготівкових розрахунків була здійснена за допомогою електронних банківських карт. Кредитну карту використовували лише 5,2 відсотка німців. На членські пластикові карти торговельних мереж з функцією оплати припало 0,7 відсотка від загального обігу. На частку банківських переказів і покупок в кредит припало 3,4 відсотка.
Водночас за даними Федерального об'єднання німецьких банків, яке представило свою доповідь того ж дня, більшість німців все ще віддають перевагу паперовим грошам. Так, 58 відсотків всіх рахунків жителі Німеччини оплачують готівковими і лише 26 відсотків німців регулярно використовують пластикові дебетові карти, 4 відсотки - кредитки і 2 відсотки віддають перевагу банківським переказам, зазначає DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас