Баффетт заступився за GS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффетт заступився за GS

570
Уоррен Баффетт задоволений вкладенням в Goldman Sachs і його керівником, ставить на підйом економіки і готує придбання - тепер в Японії.
На річні збори акціонерів Berkshire Hathaway, які відбулись в суботу в місті Омаха, з'їхалось майже 40 000 осіб. Уоррен Баффетт і його заступник Чарльз Мангер відповідали на запитання акціонерів вісім годин, пише в блозі керуючий партнер хедж-фонду Wellcap Partners Алан Шрам, присутній на зборах.
В цьому році одним з головних було питання про інвестицію Berkshire в інвестбанк Goldman Sachs і відносини з ним. Восени 2008 р., в розпал кризи, компанія Баффетта купила привілейовані акції Goldman на $5 млрд. Цей пакет коштував $8 млрд, але зараз, після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала позов проти Goldman, коштує $4,3 млрд.
Дивіденди з паперів Goldman приносять Баффетту $500 млн на рік.
"У мене немає проблем з Abacus (інструменти Goldman, що викликали претензії SEC), - запевнив присутніх Баффетт. - Наш бізнес полягає в тому, аби приймати власні рішення, вони (Goldman) не зобов'язані розкривати перед нами свої позиції".
"Гендиректор Goldman Ллойд Бланкфейн робить велику роботу, керуючи банком, - зазначив Баффетт в інтерв'ю Bloomberg. - Мені б хотілося бачити його на цій посаді цього року, і в наступному, і через 10 років". Якби в Бланкфейна був брат-близнюк, то саме його Баффетт хотів би бачити наступником Ллойда на посаді гендиректора Goldman.
Плани сенату посилити регулювання ринку деривативів сильно не позначаться на бізнесі Berkshire, упевнений Баффетт: "Якщо законопроект ухвалять завтра, нам не доведеться збільшувати заставу ні на цент". У минулому Баффетт різко критикував ринок деривативів, порівнюючи його з бомбою сповільненої дії і зброєю масового ураження.
Найближчі перспективи економіки Баффетт оцінює оптимістично. "Безробіття знижуватиметься, а бізнес набирає обертів", - вважає він. Торік компанія скоротила штат, а зараз збільшує персонал. "Ми набираємо людей, лише коли у нас є для них робота", - говорить Баффетт. У 2011 р. він збирається до Японії, де сподівається знайти нові об'єкти для поглинання. "Ми готові до дій, - сказав він акціонерам. - Якщо мені подзвонять в понеділок з приводу операції на $10 млрд і вона мені сподобається, я скажу так" (цитата із Bloomberg). В кінці 2009 р. грошові кошти Berkshire перевищували $30 млрд. У I кварталі компанія Баффетта заробила $3,63 млрд прибутку в порівнянні з $1,53 млрд збитку роком раніше.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас