США оприлюднять дані про свій ядерний потенціал - Клінтон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США оприлюднять дані про свій ядерний потенціал - Клінтон

Енергетика
263
США мають намір оприлюднити дані про кількість ядерної зброї, що знаходиться на зберіганні і вже знята з озброєння з 1991 року, заявила державний секретар США Хіларі Клінтон.
"Я повідомила, що, починаючи від сьогодні, ми розкриємо громадськості кількість ядерних озброєнь, що знаходяться на зберіганні, і кількість (зброї - ред.), знятої з озброєння з 1991 року", - сказала Х.Клінтон під час прес-конференції в Нью-Йорку.
Відповідаючи на критику рішення оприлюднити дані про американський ядерний потенціал, держсекретар сказала, що це "цифри, які більшість експертів і так знають, а надання інформації громадськості ніяк не суперечить нашій безпеці".
"США і Росія разом володіють 95% ядерної зброї, що є в світі", - нагадала в зв'язку з цим Х. Клінтон.
"У нас є можливість знищити світ кілька разів", - зазначила вона, підкресливши, що цього слід уникнути.
"Ми намагаємося рухатися до світу без ядерної зброї і робити це реалістичним шляхом, котрий відповідає нашій безпеці", - сказала Х.Клінтон.
"Ми думаємо, що поширення цієї інформації (про обсяг ядерного потенціалу) наближає цю мету", - вказала глава зовнішньополітичного відомства США.
Х.Клінтон також повідомила, що США виділять $50 млн на підтримку нової ініціативи МАГАТЕ "З мирного використання", яка поширюватиме переваги мирного використання ядерної енергії.
За її словами, крім того США вимагатимуть ратифікації сенатом участі США в зонах, вільних від ядерної зброї. "Я підкреслила нашу довготривалу політику з підтримки зусиль для створення на Близькому Сході зони, вільної від ядерної зброї, відповідно до резолюції по Близькому Сходу від 1995 року", - сказала Х.Клінтон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас