У гаражі найбагатшого російського губернатора виявили "Запорожець" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У гаражі найбагатшого російського губернатора виявили "Запорожець"

539
В автопарку найбагатшого російського губернатора - глави Красноярського краю Льва Кузнецова - виявилися Ferrari 599 GTB і "Запорожець" (ЗАЗ 965). Також йому належать ще три автомобілі BMW M5, Mercedes-Benz R500, Mercedes-Benz A 200, мотоцикл BMW K1200LT і катер Sealine T47. Про це пише "Комерсант".
Загальний дохід Кузнецова за 2009 рік склав 118,7 мільйона рублів. Згідно із декларацією губернатора про доходи, велика частина цих грошей отримана у вигляді дивідендів з акцій (20 мільйонів рублів) і в результаті продажу цінних паперів (90 мільйонів рублів). Крім того чиновникові належать три квартири в Росії і одна у Франції, а також земельна ділянка площею 14,5 тисяч квадратних метрів із житловим будинком площею 563,6 квадратних метрів.
Дружина Кузнецова заробила за 2009 рік майже 14 мільйонів рублів на продажі цінних паперів. Вона володіє автомобілями Porsche Cabriolet і Mercedes-Benz CL600, а також катером Bombardier Sea-Doo Speedster. До призначення на посаду губернатора Красноярського краю в лютому 2010 року Кузнецов очолював вуглевидобувну компанію "Колмар".
Другим за рівнем доходів губернатором в РФ є голова Калінінградської області Георгій Боос. Як уточнюють "Ведомости", в порівнянні з 2008 роком, у 2009 р. доходи Бооса зменшились приблизно на третину - з 122 мільйонів рублів до 84,6 мільйонів рублів. Велика частина цих коштів була виручена за рахунок банківських вкладів і дивідендів від акцій, переданих в довірче управління.
За Єдиним держдарчим реєстром юрособ Боос є співзасновником 23 фірм, що входять до групи компаній "Светосервис" і основним акціонером ТОВ "Светосервис". Підприємство займається розміщенням міського освітлення, згідно із СПАРК (Система професійного аналізу ринків і компаній), в 2008 році отримало більше мільярда рублів у вигляді виручки. Як зазначають "Ведомости", формально губернатор не порушує закон, передаючи бізнес в довірче управління, проте, за словами експерта із держслужби Павла Кудюкіна, чиновники продовжують підтримувати "свої" компанії, навіть переставши управляти ними безпосередньо.
Згідно із указом президента РФ, до 30 квітня вищі державні чиновники повинні були надати декларації про свої доходи. Звітувати також повинні президент, співробітники його адміністрації і повпреди у федеральних округах, губернатори, голова і члени уряду, члени Федеральних зборів, члени Центрвиборчкому і керівництво Рахункової палати. За інформацією "Комерсанта", до 3 травня про свої доходи відзвітувала приблизно половина губернаторів. Жодних санкцій відносно тих чиновників, які допустили затримки, законом не передбачено.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас