ФРС США заявляє, що більшість американських банків у І кв. не посилили умови кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США заявляє, що більшість американських банків у І кв. не посилили умови кредитування

211
Більшість банків в США не посилювали умови кредитування протягом першого кварталу поточного року. Про це свідчить опитування Федеральної резервної системи США, і це означає, що умови банківського кредитування можуть бути полегшені. Про це пишуть в Bloomberg.
Дані опитування показали, що кількість банків, котрі збільшили обмежувальні умови на надання кредитів для бізнесу, було найменшим за два роки. До того ж, більше банків, ніж під час попереднього опитування, висловили бажання надавати споживачам кредити, повідомляє ФРС із Вашингтону.
Зменшення кредитування, коли банки посилювали його умови, а багато споживачів і компанії повертали позики, перешкоджало відновленню економіки. ФРС називала "недостатнє кредитування" серед причин її рішення 28 квітня і далі утримувати облікову ставку на рівні до 0,25% - протягом "довшого часу". Квітневе опитування ФРС свідчить, що більшість банків не змінили стандарти кредитування. Опитування також показало, що попит на позики в цілому все зменшується.
З грудня 2008 р. кредити комерційним і промисловим компаніям в США зменшились з 1,62 трлн дол. до 1,27 трлн дол., а комерційні позики на придбання нерухомості сзменшились із 1,73 до 1,6 трлн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас