Білорусь та Венесуела створять спільне підприємство із постачання нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь та Венесуела створять спільне підприємство із постачання нафти

Енергетика
339
Білорусь та Венесуела найближчим часом створять спільне підприємство із постачання нафти, повідомило агентству "Інтерфакс-захід" джерело в нафтопереробній галузі.
За його словами, засновниками СП виступатимуть ЗАТ "Білоруська нафтова компанія" і державна нафтогазова компанія Венесуели Petroleos de Venezuela, Sociedad Anonima (PDVSA). При цьому БНК в статутному фонді створюваного СП належатиме 25%, PDVSA - 75%.
СП займатиметься постачаннями до Білорусі нафти з Венесуели і збутом продуктів переробки на європейському ринку. Прибуток, котрий буде отримано від експорту нафтопродуктів, ділитиметься пропорційно частці сторін в статутному фонді. Крім того, сторони, залежно від часток в статутному фонді, спільно фінансуватимуть витрати із доставки нафти з Венесуели до Білорусі і оплачуватимуть давальницькі послуги ВАТ "Мозирський НПЗ", який венесуельську нафту перероблятиме.
Створення СП дозволить і Білорусі, і Венесуелі забезпечити взаємно прозорий режим розділу доходів від експорту нафтопродуктів і фінансування витрат на транспортування нафти і її переробку.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас