Дніпропетровський підприємець "розвів" банк на 700 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровський підприємець "розвів" банк на 700 тисяч гривень

Кримінал
3631
Як повідомляють з прес-служби прокуратури Дніпропетровської області, затримано директора приватного підприємства, який обманув один з банків на 700 тисяч гривень.
Затриманий - директор приватного підприємства з реалізації автозапчастин, який перебував у розшуку з лютого цього року за зловживання службовим становищем, що спричинило особливо тяжкі наслідки.
Було встановлено, що в 2008 році цей підприємець звернувся в банк для отримання кредиту на суму 700 тисяч гривень для придбання товару - автомобільних запасних частин. Заставою кредиту були самі запчастини. Для цього він подав в банк підроблені відомості про фінансовий стан свого підприємства. На підставі цих документів він кредит у вказаному розмірі отримав строком на 1 рік.
Отримавши кредит, товар підприємець продав, а суму банківського боргу не погасив, внаслідок чого банку був завданий збитку у розмірі 696026 гривень.
22 січня 2010 року прокуратурою Дніпропетровської області за даним фактом було порушено кримінальну справу за ст. 364, ч. 2 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що викликає тяжкі наслідки). Це діяння карається позбавленням волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Жовтневим районним судом Дніпропетровська підозрюваному вибраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Почато слідство у даній справі, йдеться в повідомленні прокуратури області.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас