Британський банк компенсує клієнтам втрати, спричинені вулканом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк компенсує клієнтам втрати, спричинені вулканом

Казна та Політика
218
Найбільший британський банк HSBC прийняв рішення як жест доброї волі компенсувати своїм клієнтам непередбачені втрати через виверження вулкана в Ісландії, йдеться в повідомленні банку.
Ісландський вулкан Ейяфьятлайокудль почав виверження 14 квітня, що привело до утворення великої хмари попелу. Через частки вулканічного попелу, що становлять небезпеку для авіадвигунів, європейські служби безпеки польотів прийняли рішення майже на тиждень - з 15 по 20 квітня - закрити повітряний простір для польотів. В результаті мільйони людей несподівано "застрягли" на декілька днів у різних точках земної кулі, що призвело до непередбачених витрат.
"HSBC підтверджує, що хоча виверження вулканів зазвичай не покриваються страховками для мандрівників, в даному конкретному випадку банк розгляне претензії по настанню страхових випадків від британських клієнтів, які постраждали від скасування авіарейсів через виверження вулкана (Ейяфьятлайокудль)", - сказано в повідомленні.
При цьому банк закликає клієнтів спочатку спробувати отримати компенсації від авіакомпаній і туроператорів, і тільки потім вимагати відшкодування по страховці.
Серед інших заходів, які має намір зробити банк для своїх вкладників, - це повне відшкодування комісійних зборів за зняття грошей в банкоматах за кордоном в період з 15 по 26 квітня, а також анулювати накладені штрафи за відхід в овердрафт.
Туристи, що обміняли в банці фунти стерлінгів на іноземну валюту і заплановані подорожі, що не зробили у результаті, зможуть обміняти свої гроші назад без втрати курсової різниці.
"Транспортний колапс через вулканічний попіл став безпрецедентною подією, яка засмутила тисячі мандрівників. Не всі страховки схожі один на одного, але ми в HSBC вважаємо, що буде правильним встати на бік наших клієнтів в даній екстраординарній ситуації", - заявив глава британського підрозділу HSBC Пол Терстон.
Раніше подібні кроки для своїх клієнтів зробили також інші крупні банки Великобританії - Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас