У Нью-Йорку пройшов марш протесту проти політики американських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку пройшов марш протесту проти політики американських банків

Казна та Політика
266
Тисячі людей - профспілкових лідерів, активістів різних рухів, домовласників, які отримали повідомлення про відчуження будинків, працівників різних підприємств - провели в четвер в Нью-Йорку демонстрацію, протестуючи проти політики американських банків. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, колони демонстрантів пройшли від центру Манхеттену до Уолл-стріт.
Протестуючі несли плакати, що вимагають "Припинити акти фінансового тероризму", які, на їх думку, проводять фінансові магнати стосовно простих американців. Демонстранти також вимагали створення нових робочих місць і проведення банками відповідальнішої політики, закликаючи фінансистів до "економічного патріотизму".
На тлі цих протестів розгорається скандал довкола інвестиційного банку Goldman Sachs. Як стало відомо журналістам, в четвер стосовно банку у Федеральному суді Манхеттена було порушено кримінальну справу за фактом махінацій з іпотечними цінними паперами. Не так давно в США стало відомо про зміст декількох електронних листів, відправлених керівниками Goldman Sachs і що містять інформацію про те, як банк спробував позбавитися від іпотечних активів напередодні кризи 2008 р. Сума збитку для інвесторів оцінюється більш ніж в 1 млрд дол.
Раніше комісія з цінних паперів і бірж висунула звинувачення в шахрайстві на адресу Goldman Sachs. Разом зі всією структурою в цілому аналогічні звинувачення були пред'явлені в Нью-Йорку і її віце-президентові Фабрісу Турре. За даними американської влади, він відповідав за розробку певного фінансового інструменту - пакетованих боргових зобов'язань на базі іпотечних застав, - а потім фактично зіграв на пониження вартості цього інструменту в змові з крупним хедж-фондом.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас