Цушко: Необхідно міняти систему контролю обороту алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко: Необхідно міняти систему контролю обороту алкоголю

269
Чинна система контролю за оборотом алкоголю в країні не виконує свої функції і потребує радикальних змін, заявив міністр економіки України Василь Цушко.
"Нам необхідна сучасна європейська система контролю обороту алкоголю в країні - яка б захищала інтереси і виробників, і споживачів. На жаль, чинна система акцизних марок, голографічний знак реального захисту і контролю не забезпечують", - упевнений міністр.
При цьому він визнав існування ринку нелегальних акцизних марок.
"У нас, як наслідок, сформувався ще й ринок нелегальних акцизних марок, і їх виробники та розповсюджувачі у змові з виробниками нелегального спирту випускають нелегальний алкоголь", - констатував Цушко.
Міністр економіки підкреслив, що його відомство продовжить роботу над поліпшенням системи контролю за оборотом алкоголю.
"Ми повинні створювати нову, прозору систему контролю обороту алкоголю. Звісно, ця робота буде ефективною лише в тому разі, якщо держава визначить чітку стратегію - яка мета і завдання в підакцизних галузей, як розвивати експортний потенціал, як захищати права споживачів. І ми продовжуватимемо цю роботу", - заявив Цушко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас