Банкір: Українці зіпсовані дармовими грошима і байками про свою винятковість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Українці зіпсовані дармовими грошима і байками про свою винятковість

Казна та Політика
4238
Не тільки бюджетники і пенсіонери, але і бізнес все більше звикає покладатися на пільги і дотації з державної кишені. В результаті бюджет з кожним роком все складніше привести до збалансованого стану, а країна щільніше сідає на голку зовнішніх запозичень. Таку думку висловив голова правління АБ "Старокиївський банк" Юрій Яременко.
"За останні десятиріччя українця відучили трудитися. І він сьогодні не тільки не хоче, а вже й не вміє, не може працювати", - переконаний Яременко.
За його словами, сьогодні українців з високим ККД не більше десяти відсотків, при цьому більш-менш продуктивно трудиться лише близько чверті працездатного населення.
Одна з головних причин цього, на думку Яременко, криється в тому, що після розпаду СРСР українцям почали нав'язувати думку про унікальність української нації і виняткове геополітичне положенні країни, що знаходиться на перетині трансконтинентальних коридорів.
"Я вважаю, ніякої унікальності немає ні в самій нації, ні в геополітичному положенні країни. Існують переваги, які можна використовувати розумно, але їх, звісно ж, так не використовують. А українець уже зіпсований байками про винятковість його та країни", - переконаний банкір.
Крім того, Яременко відзначає, що навіть найбагатша нація не може собі дозволити такої кількості гулянь і вихідних, як в Україні.
"З 24 грудня по 20 січня, тобто майже місяць, уся країна толком не працює. Другий такий період - святкова декада, що практично вже сформувалася, - з 1 по 10 травня. У результаті мінімум місяць, а то й півтора, навіть не враховуючи інших свят і офіційних відпусток, країна фактично нічого не виробляє і не створює. Пропадає, спалюється, пропивається мінімум 5-7% потенційно корисного, продуктивного робочого часу", - відзначає він.
При цьому, багато хто далеко не в захваті від такої великої кількості свят, переконаний Яременко. "У сім’ях із низьким доходом у ці дні годувальники нічого не заробляють, а навпаки - тільки проїдають і пропивають сімейний бюджет", - відзначає він.
"Якщо країна культивує серед своїх громадян споживання і життя в борг, а не бажання працювати і робити заощадження, постійно деградуючи й експлуатуючи створене попередніми поколіннями, то така країна називається Україною. І вона приречена повторити досвід Греції, тільки він матиме у нас значно гірші прояви", - переконаний голова АБ "Старокиївський банк".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас