Європа незадоволена зближенням України з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа незадоволена зближенням України з Росією

Казна та Політика
1629
Заяви українських політиків щодо того, що Україна вважає за краще вибудовувати тісніші відносини з Росією, ніж з Євросоюзом, викликають занепокоєння, повідомила в п'ятницю представник Єврокомісії Анжела Фелоте.
"Ми в курсі цих заяв, і, по правді кажучи, комісар Фюлє (Штефан Фюлє, єврокомісар з розширення ЄС) не дуже радий з цього", - сказала вона в Брюсселі. За словами Фелоте, подібні заяви не відповідають інтенсивності і амбіціям відносин ЄС з Україною. При цьому вона висловила надію, що угода про асоціацію між ЄС і Україною буде підписана в 2011 році, а також повідомила, що ЄС готується надати Україні фінансову допомогу на суму 610 мільйонів євро.
"Подібні заяви, які створюють враження, що країни в цьому регіоні повинні вибирати між Брюсселем і Москвою, не є корисними", - сказала Фелоте. Єврокомісія виступає за вибудовування з Україною відносин "тісного стратегічного партнерства" - про це заявив голова виконавчої влади ЄС Жозе Мануел Баррозу під час нещодавнього візиту до Брюсселю нового президента України Віктора Януковича.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас