АП: Уряд звільнив заступника міністра економіки за втручання в процедуру держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АП: Уряд звільнив заступника міністра економіки за втручання в процедуру держзакупівель

Казна та Політика
310
Уряд України звільнив одного із заступників міністра економіки за те, що той рекомендував претендентам на участь в державних закупівлях підтверджувати ціни за додаткову винагороду, повідомила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.
"Один із замів Міністерства економіки поплатився через вивішування листів з рекомендаціями підтвердження ціни в комерційних фірм за 3-5% від загального обсягу (заявки)", - сказала вона журналістам.
Уряд в п'ятницю оприлюднив розпорядження від 28 квітня про звільнення з посади заступника міністра економіки Юрія Вітренка за власним бажанням. Мінекономіки того ж дня повідомило про відкликання підписаного Вітренком роз'яснення від 14 квітня цього року про необхідність надання довідки про відповідність ціни.
Акімова підкреслила, що усунути подібну практику можна за рахунок якнайскорішого прийняття закону про держзакупівлі з врахуванням зауважень президента, які той висловив, коли в березні наклав вето на цей документ, а лише потім працювати над новим проектом поправок.
За її словами, глава держави вже звернувся до уряду і спікера з проханням прискорити розгляд цього закону.
Акімова також повідомила, що в його відредагованому варіанті в якості органу апеляції за пропозицією експертів Євросоюзу може бути затверджений Антимонопольний комітет України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас