Moody’s не поспішає переглядати рейтинг Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s не поспішає переглядати рейтинг Греції

Казна та Політика
254
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service не поспішає переглядати рейтинг Греції.
Агентство планує завершити процес перегляду рейтингу суверенних зобов'язань Греції на рівні А3 незабаром після того, як будуть оприлюднені деталі програми допомоги Греції з боку єврозони і Міжнародного Валютного Фонду (МВФ).
В агентстві, як і раніше, вважають, що ризики короткострокової ліквідності Греції досить незначні, враховуючи готовність міжнародного співтовариства підтримувати регіональну фінансову стабільність. У зв'язку з цим аналітики Moody’s вважають, що адекватна оцінка грецької кредитоспроможності має бути заснована на середньострокових базових кредитних показниках Греції.
Moody’s тиждень тому знизило рейтинг Греції з "А2″ до "А3″, прогноз - негативний. На поточному тижні інше провідне агентство Standard & Poor’s понизило рейтинг країни відразу на три рівні, нижче інвестиційного рівня, - до "ВВ+" з "ВВВ+" з "негативним" прогнозом.
Агентство не виключає зниження рейтингу Греції, при цьому розмір зниження залежатиме від того, наскільки амбітною буде трирічна економічна і податкова програма країни. Крім того, агентству потрібні подробиці стосовно багатомільярдного пакету допомоги ЄС і МВФ, який може бути наданий Греції, нездатній рефінансувати свій борг на ринках через високі відсотки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас