Безробіття в Іспанії за 3 місяці 2010 р. перевищило 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в Іспанії за 3 місяці 2010 р. перевищило 20%

Казна та Політика
374
У перші три місяці цього року безробіття в Іспанії склало 20,05%, повідомляють в національному статистичному бюро країни, передає ВВС.
Ці дані перевищили прогнози економістів, які розраховували, що безробіття не перевищить 19%.
Відзначимо, що 28 квітня ц. р. міжнародне кредитне агентство S&P знизило суверенний рейтинг Іспанії з "АА +" до "АА", прогноз по рейтингу встановлений "негативний".
У той же час міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило кредитний рейтинг Іспанії на найвищому рівні ААА, прогноз по рейтингу - "стабільний". Експерти Fitch відзначають, що країна виробила ефективну програму реформ і зможе провести намічені перетворення. При цьому аналітики агентства підкреслюють, що залишається ризик того, що Іспанія не зможе відновити хороші темпи економічного зростання в середньостроковій перспективі.
Нагадаємо, згідно з даними європейського статистичного агентства, оприлюдненими наприкінці березня ц.р., кількість незайнятого населення в ЄС у лютому 2010 р. досягло 10% (15,7 млн чоловік), що є найвищим показником за останні 12 років і, відповідно, максимальним з введення в обіг єдиної європейської валюти в 2002 р.
Як зазначено у звіті, жоден з членів ЄС не зміг за минулий рік впоратися з проблемою зайнятості: у всіх країнах спостерігалося зростання кількості безробітних.
Найшвидшими темпами безробіття зростала протягом минулого року в прибалтійських країнах - в Латвії (з 13,2% до 21,7%), Естонії (з 7,6% до 15,5%) і Литві (з 8,1 до 15 , 8%). Повільніше ж всього в Люксембурзі (з 5,4% до 5,5%), Німеччини (7,3% до 7,5%) та Бельгії (7,7% до 8%).
За даними лютого, найнижчий рівень безробіття відзначений в Голландії (4%) та Австрії (5%), найвищий - в Латвії (21,7%) та Іспанії (19%).
Безперервне зростання безробіття показує, що відновлення європейської економіки після рецесії залишається все ще дуже слабким, вважають аналітики. За їх словами, зараз у багатьох країнах ЄС виникла дилема: як впоратися з безробіттям і не допустити при цьому зростання дефіциту бюджету.
У разі згортання державних витрат на соціальний сектор, можливе різке зростання безробіття, однак якщо країни продовжать здійснювати соціальну політику, продовжить рости дефіцит, - пояснюють експерти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас