Forbes назвав найбільш високооплачуваних жінок США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найбільш високооплачуваних жінок США

328
Ірен Розенфельд, виконавчий директор Kraft Foods, очолила рейтинг найбільш високооплачуваних жінок-керівників в США, складений журналом The Forbes.
Компенсація, яку отримує 59-річна Розенфельд, майже потроїлася в порівнянні з 2009 роком - до 16,7 мільйонів доларів. Торік Розенфельд, яка вже чотири роки управляє найбільшим виробником їжі в США з капіталізацією в 52 мільярди доларів, займала третє місце в рейтингу.
Жінки, за підрахунками The Forbes, очолюють лише 3 відсотки списку 500 найбільших фірм США. Президент тютюнової компанії Reynolds American С’юзан Айві зайняла в рейтингу друге місце із зарплатою в 11,8 мільйона доларів, а Керол Мейровіц, яка очолює торгівельну мережу TJX Cos, заробила 11,1 мільйон доларів і третє місце в рейтингу. Всього до списку Forbes потрапили 15 жінок-керівників.
Андреа Джун, глава косметичної компанії Avon, яка займала в 2009 році перше місце в рейтингу Forbes, спустилася на п'ятий рядок із зарплатою в 9,1 мільйона доларів.
Варто відзначити, що в загальному рейтингу найбільш високооплачуваних керівників в США Ірен Розенфельд займає лише 48 місце, а очолює його виконавчий директор корпорації Danaher Х. Лоренс Калп молодший. Він заробив торік понад 140 мільйонів доларів.
Forbes відзначає, що жінки-керівники в США отримують порівняно менше від своїх колег. Експерти пояснюють диспропорції в оплаті тим, що вони часто вибирають фіксовану зарплату і бонус у вигляді опціону на акції компанії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас