Пінчук став другим українцем, який увійшов до списку 100 найвпливовіших людей світу журналу "Тайм" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук став другим українцем, який увійшов до списку 100 найвпливовіших людей світу журналу "Тайм"

471
Віктор Пінчук став першим українським громадським діячем і другим українцем в історії, який увійшов до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу "Тайм". У рейтингу журналу за 2010 рік В.Пінчук зайняв 7-е місце в категорії "Мислителі".
Рейтинг журналу "Тайм" "100 найвпливовіших людей світу" - один з найбільш авторитетних світових рейтингів, який публікується з 2004 року. Цього року журнал розподілив список за чотирма категоріями - лідери, художники, мислителі і герої. Журнал включає в цей список "трендсеттерів" - тих людей, які формують і змінюють світ. Авторитетний список не політичний за своєю природою - люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, який створюється силою, талантом і моральним прикладом учасників списку.
В.Пінчук став єдиним українцем серед учасників списку в 2010 році. Коментуючи входження в рейтинг, він сказав: "Потрапити до рейтингу 100 найвпливовіших людей світу такого видання як "Тайм" - це велика честь для мене. Це знак того, що ти працюєш у правильному напрямі. Участь в рейтингу - це і певний знак для всієї України. Це ще одне міжнародне визнання того, що в країні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівня".
Він також додав: "Я і мій фонд робитимемо все для того, щоб в наступних списках рейтингу з'являлися нові українські імена: громадських лідерів і політиків, мислителів і художників, музикантів і спортсменів - осіб такого масштабу, які будуть здатні змінювати Україну і світ на краще".
Серед інших учасників рейтингу - такі політичні і державні діячі, як Луїс Інасіо Лула де Силва, Барак Обама, Режеп Ердоган, Домінік Стросс-Кан. До нього також увійшли бізнесмени і громадські діячі: Стів Джобс, Біл Клінтон, Джет Лі, Опра Уїнфрі, Елтон Джон. До списку також увійшов художній керівник Маріїнського театру в Санкт-Петербургу (Російська федерація) Валерій Гергієв.
В 2005 році до списку рейтингу "100 найвпливовіших людей світу" журналу "Тайм" вперше увійшов українець - Віктор Ющенко, на той момент президент України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас