ДПАУ створила єдиний державний реєстр фізичних осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ створила єдиний державний реєстр фізичних осіб

Казна та Політика
3717
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) створила єдиний державний автоматизований банк даних - Державний реєстр фізичних осіб - систему обліку платників податків і інших обов'язкових платежів.
Як сказано в повідомленні прес-служби ДПАУ, переданому агентству УНІАН, даний реєстр введений згідно ст.1 Закону „Про Державний реєстр фізичних осіб-платників податків і інших обов'язкових платежів”.
Згідно з законом, в держреєстрі проводиться реєстрація особи з присвоєнням йому ідентифікаційного номера.
Даний реєстр дасть можливість отримати по ідентифікаційному номеру відомості про доходи, отримані фізособою від підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності зі всіх регіонів України; про сплачені податки, збори; про майно, яке перебуває у власності; про надані особі пільги.
В повідомленні прес-служби ДПАУ вказується, що однозначно ідентифікувати фізособу по прізвищу, імені, по серії і номеру паспорта неможливо тому, що використання цих реквізитів не лише збільшує обсяг інформації, але і призводить до помилок при ідентифікації особи в інформаційних системах. Неточність при введенні імені, прізвища і дати народження може спричинити ідентифікацію різних осіб.
"За даними аналізу, найбільш поширеним прізвищем, ім'ям і по батькові серед громадян, зареєстрованих в держреєстрі фізосіб є Шевченко Микола Іванович - 759 осіб. Крім того, виявлено, що 23 з них мають попарно однакову дату народження", - сказано в повідомленні.
Єдина автоматизована база даних державного реєстру дає можливість проконтролювати достовірність ідентифікаційного номера.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас