Донецькі ветерани загрожують владі міста бойкотом 9 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецькі ветерани загрожують владі міста бойкотом 9 травня

Казна та Політика
326
Ветерани міста Донецька і Донецької області мають намір відмовитися від участі в офіційних заходах на честь 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, що проводяться керівництвом міста - прийомів і урочистих зборів.
Як розповіли в Донецькій обласній раді ветеранів, причиною таких рішень стали безконечні спроби міської влади знести парк імені 30-річчя Перемоги, розташований в Калінінському районі Донецька. “Протягом останніх двох років міська влада не зупиняються в своєму прагненні знести цей міський сквер, який був закладений 5 квітня 1975 року ветеранами Великої Вітчизняної війни. Кожне дерево тут іменне. Багатьох ветеранів сьогодні немає серед живих, а ось дерева ростуть і тішать око. В той же час, за задумом влади, парк площею понад 2 га знесуть, а на його місці з'являться готелі і парковки”, - розповіли в Раді ветеранів.
Допомогти ветеранам відстояти свою позицію мають намір і учні - відвідувачі Палацу піонерів, розташованого поряд з парком. На кожне дерево в парку повісять георгіївську стрічку - символ Перемоги. Школярі упевнені, що акція буде підтримана городянами і отримає громадський резонанс, який допоможе захистити цей облюбований донеччанами "зелений куточок".
Крім того, ветерани мають намір звернутися з відкритим листом до керівництва України і Росії про недопустимість зникнення з лиця землі їх улюбленого місця зустрічей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас