У сфері свободи і безпеки ЗМІ Росія на 176 місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У сфері свободи і безпеки ЗМІ Росія на 176 місці

Казна та Політика
284
Росія опустилася ще на один щабель за рівнем незалежності преси, йдеться в щорічній доповіді американської неурядової організації Freedom House. У 2008 році Росія займала 175-е місце (за версією Freedom House), в 2009 році - відповідно ми займаємо 176 місце з 196 країн, що значаться в списку.
"Особливі побоювання" у авторів звіту викликає положення ЗМІ в Азербайджані, Казахстані і Росії. До десятки країн, де спостерігачі констатують катастрофічне становище преси, увійшли три республіки колишнього СРСР: Білорусь, Узбекистан і Туркменія. У тій же компанії - Бірма, Куба, Екваторіальна Гвінея, Ерітрея, Іран, Лівія і Північна Корея.
В доповіді відзначено, що Росія "продовжує залишатися державою з надзвичайно складними умовами для роботи журналістів" і при тому, на неї орієнтуються багато сусідніх держав.
Держконтролю і впливу, на думку аналітиків, піддають практично всі ЗМІ в Росії. Це утрудняє надходження до росіян необхідної і об'єктивної інформації.
"Високий рівень незахищеності журналістів є наслідком безкарності стосовно тих, хто здійснює злочини проти представників ЗМІ", відзначається також в доповіді.
Влада Росії (а також Китаю, Венесуели і деяких інших країн) "систематично зазіхає на відносно вільні інтернет і нові медіа".
Втім, в порівнянні з попереднім роком становище ЗМІ налагоджується в Україні, Вірменії і Молдові. Найвільніша преса в північноєвропейських країнах. Перші п'ять місць Freedom House віддав Фінляндії, Ісландії, Норвегії, Швеції і Данії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас