Збиток від пожежі в Кремлі оцінено в 22 млн. руб., на його відновлення необхідно 40 млн. руб. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від пожежі в Кремлі оцінено в 22 млн. руб., на його відновлення необхідно 40 млн. руб.

Казна та Політика
263
Адміністрація Псковської області (ПО) оповістила попередні підрахунки збитку від пожежі старовинного псковського Кремля (Крона).
За словами заступника губернатора Псковської області Сергія Федорова, сума збитку поки оцінена дуже приблизно. "Ми вважаємо, що по двох баштах вона складатиме приблизно 22 млн. рублів", - сказав він сьогодні на позаплановому засіданні Громадської ради з питань культурної спадщини, повідомляє прес-служба адміністрації ПО.
Голова комітету Псковської області по культурі Зінаїда Іванова повідомила, що, за оцінками інституту "Спецпроектреставрація", на відновлення шатрів двох башт буде потрібно приблизно 40 млн. рублів.
Шатри Власьєвської і Рибницької башт, які постраждали від пожежі мають бути відновлені, і цю роботу необхідно провести в поточному році, заявив губернатор Псковської області Андрій Турчак.
Ми повинні повернути звичний вигляд Пскова і жителям, і його гостям, - сказав губернатор. - У федерального центру є розуміння про участь у відновленні башт разом з обласним бюджетом, але параметри фінансування будуть відомі після того, як ви внесете пропозиції, і буде підготовлена проектна документація щодо реконструкції, - сказав Андрій Турчак, звертаючись до членів Громадської ради.
Міністерство з надзвичайних ситуацій (МНС) Росії, у свою чергу, розглядає дві версії пожежі в Псковському кремлі, у тому числі й підпал.
"Розглядаються дві причини. Вивчається версія несправності електропроводки і підпал. Пріоритетної серед них немає. Робота триває і ведеться по цих двох напрямах", - сказав ІТАР-ТАРС директор Департаменту наглядової діяльності МНС Росії Юрій Дешевих.
Сигнал про спалах даху Власьєвської башти Псковського кремля, де розташовувався ресторан "Біла Русь", поступив на пульт чергового МНС 27 квітня о 23:27 за московським часом. В результаті пожежі серйозно постраждали Рибницька і Власьєвська башти архітектурного пам'ятника федерального значення.
За інформацією МНС, остання перевірка, ініційована прокуратурою Псковської області, яка проводилася в ресторані "Біла Русь" в березні поточного року, виявила низку порушень. "За результатами перевірки матеріали були направлені до суду, проте було винесено ухвалу не припиняти дію даного об'єкту, і притягнути орендаря приміщень башти до адміністративної відповідальності. Розмір штрафу склав 10 тис. руб.", - повідомив раніше начальник Головного управління МНС по Псковській області Валерій Філімонов.
Нагадаємо, за свідченням очевидців, про які писали псковські ЗМІ, пожежа почалася саме в ресторані.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас