Болгарія, Румунія і Угорщина можуть сильніше від інших постраждати від кризи в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія, Румунія і Угорщина можуть сильніше від інших постраждати від кризи в Греції

Казна та Політика
661
Найсильніше від поширення Грецької бюджетно-боргової кризи можуть постраждати Болгарія, Румунія і Угорщина. До такого висновку дійшли фахівці британської дослідницької компанії Capital Economics, передає Bloomberg.
“Занепокоєння щодо фінансових проблем Греції в останні дні досягло свого піку, інвестори східної Європи почали нестримно відводити свої активи в “безпечні гавані”. Жодна країна не застрахована від того, щоб її не торкнулися грецькі проблеми, тому фондові ринки регіону продовжить лихоманити, доки ситуація не буде узята під контроль”, - відзначає провідний економіст компанії по ринках, що розвиваються, Ніл Шиерінг.
До поточного тижня грецька криза ще не встигла вплинути на облігації і валюти ринків, що розвиваються. Зусилля Угорщини, Латвії і Румунії щодо скорочення бюджетних витрат і заробітних плат були позитивно сприйняті інвесторами, які визнали, що дані заходи допоможуть забезпечити можливі ризики. Проте після того, як аналітики Standard & Poor’s знизили кредитні рейтинги Греції, Іспанії і Португалії, індекси ринків, що розвиваються, пішли вниз під тягарем фінансових проблем Афін.
На думку провідного аналітика Danske Bank A/S Ларса Крістенсена, найбільше від поширення грецької кризи може постраждати Болгарія. В той же час угорська ставка за ризик по державних цінних паперах США підвищилася сьогодні на 2 базисних пункти до 1,96 процентної точки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас