Рубіні: Зростання держборгу розвинених економік призведе до дефолтів та інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Зростання держборгу розвинених економік призведе до дефолтів та інфляції

Казна та Політика
803
Збільшення обсягів суверенного боргу, у тому числі США, Японії і Греції, загрожує прискоренням інфляції або дефолтами по боргових зобов'язаннях цих країн, наводить агентство Bloomberg слова професора економіки Нью-Йоркського університету Нуріеля Рубіні, який передбачив нинішню кризу в США за рік до її початку.
"Мене, передусім, непокоїть накопичення державного боргу", - сказав Рубіні, у минулому радник Казначейства США і консультант Міжнародного валютного фонду.
За словами експерта, якщо не вирішити проблему накопичення держборгу, країни в якийсь момент або не зможуть виконати свої зобов'язання, або зіткнуться з прискоренням темпів інфляції, бо їм доведеться друкувати гроші для покриття дефіцитів, що виникають в результаті зростаючих витрат на обслуговування боргу.
Продаючи облігації Греції, Іспанії, Португалії, Великобританії і Ісландії, розмір держборгу яких, на думку деяких експертів, перевершує розумні рівні, інвестори висловлюють протест проти фінансової політики, що проводиться урядами цих країн, вважає експерт.
В той же час, за словами Рубіні, який виступав напередодні на конференції Milken Institute в Каліфорнії, США доки не отримують від ринку таких же важливих сигналів.
За даними Bloomberg, капіталізація світових фондових ринків у вівторок 27 квітня, коли рейтингове агентство Standard & Poor's понизило рейтинги Греції і Португалії, скоротилася майже на $1 трлн через побоювання, що збільшення суверенного боргу деяких країн єврозони може призвести до дефолтів і краху світової економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас