Nasdaq OMX закриває європейську торгівельну платформу з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq OMX закриває європейську торгівельну платформу з травня

Фондовий ринок
325
Біржовий оператор Nasdaq OMX Group прийняв рішення в наступному місяці закрити європейську торгівельну платформу, якою управляє компанія Nasdaq OMX Europe (NEURO), після 18 місяців безуспішних спроб закріпитися на європейському фондовому ринку, пише Financial Times.
Nasdaq не піде з Європи повністю - група залишиться провідним біржовим оператором в Скандинавії завдяки придбанню OMX, яка базується в Швеції. Крім того, група Nasdaq OMX збереже присутність в Лондоні, який є світовим фінансовим центром, і продовжить надавати послуги з надання інформації про торги і ринки і управляти британською енергетичною біржею N2EX через лондонський офіс.
В той же час рішення Nasdaq про припинення роботи європейської платформи свідчить про те, що обсяги торгів на фондовому ринку все ще залишаються низькими після кризи, а конкуренція значно посилилася. На NEURO, яка є однією з шести так званих багатобічних торгівельних майданчиків (MTF) в Європі, ніколи не припадалобільше 2% торгів європейськими "блакитними фішками", а середнє значення показника складало всього 1%.
Для порівняння, платформа CHI-X Europe - перша MTF, запущена в Європі, - на даний момент контролює 25% торгів акціями британського індексу FTSE 100 і близько 16% континентального європейського ринку.
Останнім днем торгів на NEURO стане 21 травня 2010 року. Клієнтам платформи буде запропоновано перейти на фондову біржу NASDAQ OMX Nordics.
Nasdaq OMX Group Inc. - найбільший біржовий оператор світу. Групі належать 22 біржі і 10 клірингових центрів по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас