ГПУ порушила кримінальну справу по фактами порушення законодавства чиновниками Кабміну Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ порушила кримінальну справу по фактами порушення законодавства чиновниками Кабміну Тимошенко

Казна та Політика
812
Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила кримінальну справу за фактами порушення законодавства про бюджетну систему чиновниками Кабміну Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба ГПУ.
ГПУ провела перевірку дотримання вимог законодавства при використанні бюджетних коштів, отриманих в 2009 р. від продажі частини встановленої кількості викидів парникових газів, згідно зі ст. 17 Кіотського протоколу до Рамкової конвенції Організації об'єднаних націй (ООН) щодо зміни клімату.
Під час дослідчої перевірки встановлено, що внаслідок ухвалення колишніми посадовими особами Кабінету міністрів України, Міністерства фінансів України нормативно-правових актів всупереч вимогам закону України "Про Державний бюджет України на 2009 р." Державним казначейством України змінено цільове призначення коштів спеціального фонду державного бюджету, частини встановленої кількості викидів парникових газів, що поступили від продажі, в загальній сумі 2,3 млрд грн. За результатами перевірки порушена кримінальна справа за фактами порушення законодавства про бюджетну систему і зловживання службовим станом, що мали важкі наслідки для державних інтересів, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210, ч. 2 ст. 364 КК України.
Як повідомлялося, в березні 2009 р. Україна домовилася про продаж Японії 30 млн одиниць встановленої кількості викидів парникових газів. У квітні 2009 р. екс-прем'єр-міністр Тимошенко заявила про залучення Україною 3 млрд грн від продажі одиниць встановленої кількості. Україна планувала отримати 1,5 млрд грн від продажі квот на викиди парникових газів в 2010 р.
Відзначимо, напередодні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що до України в травні 2010 р. може прибути група міжнародних фінансових аудиторів для перевірки діяльності попереднього уряду. Прем'єр-міністр також відзначив, що зараз в Україні розслідується багато справ відносно високопоставлених чиновників, включаючи керівництво попереднього уряду.
Нагадаємо також, що 22 квітня ц.р. Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству фінансів України провести міжнародний аудит з виявлення порушень видачі кредитів під державні гарантії і зловживання у сфері ПДВ. "Міністерство фінансів за моїм дорученням проведе міжнародний аудит щодо ряду порушень, а саме - видачі кредитів під державні гарантії у сфері державних закупівель, а також неефективного і нецільового використання коштів для боротьби з грипом і на закупівлю медичного устаткування, а також ми повинні виявити зловживання у сфері ПДВ", - заявив Янукович.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас