Washington Post: Угода про терміни базування ЧФ РФ створить проблеми США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Washington Post: Угода про терміни базування ЧФ РФ створить проблеми США

Казна та Політика
656
Рішення України про продовження термінів розміщення російської військово-морської бази на Чорному морі на 25 років в обмін на зниження цін на газ мало що змінить в поточному балансі військових сил в регіоні, але становить деякі інші виклики цілям Сполучених Штатів, пише The Washington Post.
Аналітики говорять, що подія може нашкодити зусиллям Заходу, спрямованим на підтримку демократичних перетворень на Україні, шляхом зупинки реформ в її корумпованому енергетичному секторі і провокації чергового раунду політичного протистояння.
Деякі з них також попереджають, що операція може підвищити рішучість Росії в справі відновлення впливу на своїх сусідів і може ускладнити плани НАТО використовувати Чорне море як базу проти потенційних ворогів на Близькому Сході і в Центральній Азії. Пентагон, наприклад, міг би в цьому випадку розмістити частину свого антиіранського протиракетного щита на кораблях в Чорному морі.
Девід Крамер, чиновник в адміністрації Джорджа Буша-молодшого, який в даний час працює в німецькому Фонді Маршалла, заявив, що операція може розбудити гірші з інстинктів у російській психології, такі, що є з часів Радянського Союзу, особливо після повстання в Киргизстані, яке повалило уряд, що виступав проти впливу Кремля.
Раду Тудор, румунський військовий аналітик, заявив, що розширена військова присутність Росії в Севастополі, створює менше проблем, ніж присутність політична. "Вони як і раніше поводяться з НАТО, як під час холодної війни, - сказав він. - Тож буде тепер набагато важче перетворити Чорне море на зону Північноатлантичного альянсу".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас