Україна - світовий лідер по пенсійних витратах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна - світовий лідер по пенсійних витратах

Казна та Політика
562
Витрати на пенсійне забезпечення в Україні складають близько 16% ВВП - це найвищий показник в світі.
Про це під час міжнародної конференції "Пенсійна реформа в Україні" заявила директор Місії проекту розвитку ринків капіталу в Україні Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Джаніна Ярузельськи.
Вона відзначила, що солідарна модель пенсійної системи, яка діє сьогодні в Україні, є однією з причин бюджетної кризи в країні. "Сьогодні витрати на пенсійне забезпечення в Україні складають близько 16% ВВП - це найвищий відсоток у всіх країнах світу. І цей показник майже удвічі вищий, ніж в Європі", - підкреслила вона.
За словами Ярузельськи, пенсійна реформа в Україні життєво важлива і в питанні подолання економічних проблем і забезпечення соціального достатку громадян. "USAID продовжує партнерські відносини з владою України в рішенні цього питання і пропонує висококваліфіковану технічну допомогу у сфері пенсійної реформи.
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає економічну і гуманітарну допомогу по всьому світу вже понад 50 років. У Україні допомога USAID надається в таких сферах: економічний розвиток, демократія і управління, охорона здоров'я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 року, USAID надала Україні технічну і гуманітарну допомогу на суму $1,6 млрд.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас