DST має намір купити ICQ за 187,5 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

DST має намір купити ICQ за 187,5 млн дол.

Фондовий ринок
347
Російський інвестиційний фонд Digital Sky Technologies (DST) досяг домовленості щодо покупки сервісу миттєвих повідомлень ICQ, повідомляє ВВС. Сума операції складе 187,5 млн дол.
Нинішнім власником ICQ є медійна корпорація AOL.
Покупка ICQ - стратегічний крок в розвитку бізнесу DST в Росії і Східній Європі, цитує портал Paidcontent слова засновника DST Юрія Мільнера. За його словами, багаторічна історія бренду ICQ і значна база постійних користувачів надають чудову можливість для подальшого посилення позицій DST в регіоні.
"AOL продовжує роботу з перебудови нашого бізнесу, і ми дуже раді знайти гідний "дім" для ICQ в особі компанії DST", - говорить голова ради директорів і гендиректор AOL Тім Армстронг.
Відзначимо, ICQ була створена в 1996 р. кількома ізраїльськими школярами, а в 1998 р. була продана американській AOL. AOL заплатила тоді за актив приблизно 287 млн дол., а потім вклала ще 125 млн.
На американському ринку ICQ не змогла конкурувати з "сестринським" проектом AOL Instant Messenger. В кінці минулого року AOL оголосила про бажання позбавитися від непрофільних активів. Американська компанія хотіла продати ICQ приблизно за 300 млн дол. Серед претендентів на ICQ називалися китайська Tencent (що стала згодом одним з акціонерів DST) і основний акціонер Rambler компанія "Профмедіа" Володимира Потаніна. "Профмедіа" пропонувала за цей актив 120 млн дол.
America Online (AOL) - одна з найбільших світових інтернет-компаній. У грудні 2009 р. інтернет-компанія виділилася зі складу медіахолдінгу Time Warner. У 2001 р. AOL об'єдналася з Time Warner через операцію вартістю більше 100 млрд дол., проте це злиття виявилося одним з найневдаліших в історії корпоративної Америки. Союз AOL і Time Warner обернувся рекордними збитками для компаній і величезними втратами для акціонерів. Чистий прибуток AOL за підсумками 2009 р. склав 248,8 млн дол. відносно збитків у розмірі 1,53 млрд дол. в 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас