Греції потрібно зараз близько 100 млрд євро, вважають інвестори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції потрібно зараз близько 100 млрд євро, вважають інвестори

Казна та Політика
496
Пакет екстреної допомоги для Греції може зрости, як мінімум, до 70 млрд євро. Раніше йшлося про кредити на 45 млрд євро - 30 млрд від Євросоюзу і 15 млрд від МВФ.
Проте інвестори тепер вважають, що 45 млрд євро вистачить лише для короткочасного поліпшення ситуації, і Греції потрібно зараз близько 100 млрд євро. Збільшення кредиту допоможе понизити ризик розростання боргової кризи довкола країни.
Зокрема, пише Financial Times, Міжнародний валютний фонд (МВФ) розглядає можливість збільшення своєї частини в кредитному пакеті для Греції на 10 млрд євро.
В кінці минулого тижня грецький прем'єр Георгіос Папандреу вперше оголосив про намір скористатися запропонованою Європейським союзом і МВФ фінансовою допомогою на загальну суму 45 млрд євро, після того, як прибутковість грецьких боргів зросла до рівня, який Афіни назвали неприйнятним і заборонним. Очікується, що пакет буде схвалений на початку травня.
Проте ідея надання прямої фінансової допомоги Греції, яка накопичила величезний держборг, украй непопулярна в Німеччині, якій доведеться взяти на себе значну частину пакету - близько 8,4 млрд євро. Через це прийняття остаточного рішення затягується, що збільшує нервозність на ринку.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас