Обама закликав розглянути всі способи обмеження бюджетного дефіциту США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав розглянути всі способи обмеження бюджетного дефіциту США

Казна та Політика
332
Президент Барак Обама у вівторок заявив на зустрічі з комісією, відповідальною за обмеження зростання дефіциту бюджету США, що вона повинна розглянути всі можливі засоби, аби поставити країну на шлях до фінансового оздоровлення.
Обама сказав, що 18 членів двопартійної державної комісії з бюджетної відповідальності, яка провела вчора своє перше засідання, матимуть право працювати без яких-небудь обмежень. Він відмовився сказати, які джерела нових доходів або статті скорочення витрат група може розглянути в першу чергу. На даний момент дефіцит бюджету країни складає $1,4 млрд.
Глава ФРС Бернанке попередив законодавців, що економіка не може підтримувати навіть існуючий обсяг бюджетного боргу. У запропонованому Обамою проекті бюджету на 2011 р. борг закладений в обсязі $1,6 трлн. або 10,6% ВВП - це найвищий рівень з часів Другої світової війни. Уряд планує знизити цей обсяг до 3,9% ВВП до 2014 р., але це все одно перевищуватиме 3% ВВП, які економісти вважають задовільними для американської економіки.
Останній звіт міністерства фінансів показує, що національний борг США з часу початку правління Обами як президента збільшився на $2 трлн. Розмір боргу зараз складає $12,6 трлн. У федеральному бюджеті на 2011 р., прийнятому минулого місяця, адміністрація спрогнозувала, що національний борг до 2020 р. злетить до позначки в $25 трлн. Загальний борг складе більше 100% від ВВП на початок 2012 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас