Україна і Білорусія спростили візовий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусія спростили візовий режим

Казна та Політика
1003
Рада Республіки Національних зборів Білорусії ратифікувала сьогодні угоду про безвізові поїздки громадян Білорусії і України.
Міжурядова угода передбачає можливість перебування громадян однієї держави на території іншої без реєстрації впродовж 30 днів. Документ також передбачає паритетні умови звільнення громадян двох держав від реєстрації в компетентних органах за місцем їх перебування за наявності міграційної карти, передає "БЕЛТА".
Крім того, угода зберігає безвізовий режим поїздок для всіх категорій громадян Білорусії і України. Одночасно обговорено порядок поїздок неповнолітніх дітей, а також процедуру повернення на територію рідної держави для тих, хто втратив проїзні документи.
Текст документа містить положення про термін перебування громадян на території держави сторін до 180 днів протягом року (90 днів протягом півроку) з дати першого в'їзду.
Ратифікація угоди дозволяє оптимізувати порядок поїздок громадян двох країн і сприятиме розвитку туризму і ділових зв'язків. Українська сторона вже виконала внутрідержавні процедури, необхідні для набрання чинності цієї міжурядової угоди.
Раніше громадяни України мали реєструватися на території Білорусії протягом 3-х днів, тоді як громадяни Білорусії могли перебувати на Україні без реєстрації протягом 90 днів.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас