Українська діаспора звинувачує Януковича в зраді, а РФ - в агресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська діаспора звинувачує Януковича в зраді, а РФ - в агресії

Казна та Політика
332
Український конгресовий комітет Америки (УККА), що представляє понад 1 мільйон американців українського походження, засуджує угоду між президентом України Віктором Януковичем і президентом Росії Дмитром Медвєдєвим про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, яку ратифікувала Верховна рада.
Про це йдеться у відкритому зверненні УККА.
"На президента Януковича покладено обов'язок гарантувати суверенітет України згідно з Конституцією. У статті 17 "Загальних положень" Конституції України сказано, що "на території України не допускається розташування іноземних військових баз". Таким чином, продовження перебування збройних сил чужої держави явно суперечить Конституції. Янукович має визнати, що президент, який прийняв присягу дотримуватися Конституції, не сміє її ігнорувати з будь-якої причини. Зокрема, якщо громадянин будь-якої країни навмисно своїми діями загрожує суверенітету України, то цей громадянин є не просто необережним, він є винним в державній зраді", - відзначається в зверненні.
"Ми настійно закликаємо до міжнародного засудження агресії Росії у використанні енергоносіїв як зброї для підривання суверенітету сусідньої держави. Крім того, ми настійно закликаємо всі сили в Україні і, зокрема, її народ відректися від цієї конституційної і політичної пародії, здійснюваної паном Януковичем", - сказано в зверненні УККА.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас