Країни ЄС зможуть надати допомогу авіакомпаніям, які постраждали від виверження вулкана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС зможуть надати допомогу авіакомпаніям, які постраждали від виверження вулкана

Казна та Політика
124
Уряди країн Євросоюзу отримають право надати пряму фінансову допомогу авіакомпаніям, які постраждали від виверження вулкана, збиток від якого раніше був оцінений в 1,5-2 млрд євро, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на заяву комісара ЄС з питань транспорту Сиїма Калласа.
За словами чиновника, уряди також повинні вивчити можливість надання непрямої допомоги, наприклад, кредитів і гарантій по зобов'язаннях. При цьому комісар особливо звернув увагу на недопустимість надання невиправдано щедрої підтримки, яка порушить умови конкуренції і створить привілеї для окремих учасників ринку.
"Якщо підтримка з боку країни-учасниці ЄС набуває форми дотацій, вони мають бути надані згідно з загальноєвропейськими критеріями, - сказав Каллас. - Допомогу не можна використовувати для підтримки компаній, які не постраждали від недавньої кризи".
Міністри транспорту країн Євросоюзу 4 травня обговорять заходи, зроблені під час транспортної кризи, і варіанти реагування в подібних ситуаціях в майбутньому.
Виверження ісландського вулкана призвело до закриття повітряного простору більшості країн Європи на декілька днів, в результаті понад 100 тис. рейсів було скасовано, а мільйони пасажирів були або заблоковані в аеропортах, або були змушені шукати альтернативні способи дістатися до пункту призначення.
Серед компаній, що заявили про необхідність вжиття урядових заходів по відшкодуванню збитків авіаперевізників, - British Airwaves і Lufthansa.
Ірландський бюджетний перевізник Ryanair минулого тижня заявив, що виплати компенсацій не потребує.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас