Німецький політик запропонував Греції покинути зону євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький політик запропонував Греції покинути зону євро

Казна та Політика
850
Греції, можливо, доведеться вийти із зони євро на деякий час, якщо країні не вдасться знизити дефіцит бюджету достатньою мірою для того, щоб претендувати на надання термінової фінансової допомоги з боку Євросоюзу, заявив бюджетний експерт, який представляє німецьку коаліційну партію "Вільні демократи".
Юрген Коппелін вважає, що після виходу із зони обігу єдиної європейської валюти Греція зможе девальвувати свою національну валюту - драхму, що зрештою позитивно позначиться на фінансовому стані країни і допоможе компаніям-експортерам.
"Можливо, доведеться відмовити в наданні Греції фінансової допомоги, якщо країна не зможе виконати свої обіцянки щодо скорочення дефіциту бюджету, - розповів Коппелін в інтерв'ю німецькій радіостанції Deutschlandfunk. - Ймовірно, що Греції навіть доведеться на якийсь час покинути зону євро. Проте це не означатиме розвал валютного союзу. Просто Афінам доведеться на якийсь час повернути в обіг свою національну валюту і провести її девальвацію". Закони, що діють в даний час в Європі, проте, не передбачають вихід з єврозони тієї чи іншої держави.
Тим часом, більше половини опитаних виданням Die Welt громадян Німеччини виступають проти надання допомоги Греції. Як з'ясувалося, 57% респондентів, вважають, що фінансова допомога Греції - "погане рішення". Лише 33% висловили протилежну думку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас