Експерт: У Європі продовжуються проблеми через держборг Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У Європі продовжуються проблеми через держборг Греції

Казна та Політика
591
В Європі в даний час продовжуються проблеми через державний борг Греції.
Про це сказав стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Він повідомив, що прибутковість грецьких єврооблігацій на довгому кінці кривої вчора дійшла до 10%, що вказує на погіршення настроїв інвесторів, незважаючи на постійні запевнення офіційних осіб Греції і Європейського Союзу, що ніякого дефолту і реструктуризації не буде.
За словами Литвина, інвестори хвилюються, яким чином Греція платитиме по своїх боргових зобов'язаннях через 10 років при дефіциті бюджету в 14%. Причому дефіцит бюджету показує тенденції до збільшення. На цьому фоні євро перебуває під сильним тиском, і обсяг коротких позицій по євро зараз біля рекордних рівнів.
Як повідомляв УНІАН, 11 квітня країни-члени зони євро схвалили заяву на підтримку Греції, в якій заявили, зокрема, про готовність надати Греції до 30 млрд. євро у вигляді двосторонніх кредитів протягом цього року.
Заявою також передбачається можливість створення програми допомоги, розрахованої на 3 роки.
26 березня лідери країн-членів зони євро домовилися сформувати пакет допомоги Греції спільно з МВФ для підтримки стабільності євро.
Греція завершила 2009 рік з дефіцитом бюджету в 12,7% ВВП. В середині січня 2010 року Греція запропонувала план зменшення дефіциту бюджету, який, зокрема, передбачає зменшення дефіциту в 2010 році на 4% ВВП. Цей план був затверджений Радою міністрів з питань економіки і фінансів ЄС 16 лютого 2010 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас