Тігіпко: Місія МВФ, можливо, приїде до України у першій половині травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Місія МВФ, можливо, приїде до України у першій половині травня

Казна та Політика
351
Наступний етап консультацій щодо продовження співпраці Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною може початися в першій половині травня 2010 р., коли до Києва прибуде місія МВФ.
Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко журналістам у Вашингтоні, коментуючи результати переговорів української делегації з керівництвом Фонду, передає прес-служба Тігіпка.
Політик підкреслив, що керівництво Фонду налаштоване досить вимогливо, але це обумовлено зміною обставин на світових ринках.
"Оскільки у світовій економіці спостерігається певне поліпшення ситуації, то МВФ буде все вимогливіше ставитися до всіх країн, у тому числі й до України", - відзначив Тігіпко.
При цьому він підкреслив, що Фонд із розумінням ставиться до позиції української влади щодо важливості питання соціальних виплат для населення. Разом з тим сторони переговорів переконані, що ці витрати не повинні погіршити платоспроможність і інвестиційну привабливість нашої держави.
"Саме ці чинники в середньостроковій перспективі забезпечать економічне зростання України", - відзначив чиновник.
Тігіпко зустрівся у Вашингтоні з міністром фінансів Російської Федерації Олексієм Кудріним і представником РФ у Фонді, обговоривши з ними питання відновлення співпраці України з МВФ.
"Російська сторона завірила в своїй підтримці, і це досить важливо для нас. Вважаю, що це стало можливим завдяки програмі, розробленій українським урядом, і тій стратегії, якої він дотримується", - підкреслив віце-прем'єр-міністр України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас