ВР ратифікувала угоди про пролонгацію перебування ЧФ РФ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ратифікувала угоди про пролонгацію перебування ЧФ РФ в Україні

Казна та Політика
382
Верховна Рада України прийняла закон "Про ратифікацію угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України". За відповідне рішення проголосували 236 депутатів з 238 зареєстрованих в залі.
Держдума РФ на своєму засіданні також ратифікувала угоду з питання перебування Чорноморського флоту РФ на території України.
"Ратифікувати угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, яка вчинена 21 квітня 2010 у м. Харкові і набирає чинності з дати останнього письмового повідомлення про виконання кожною з її сторін внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання ним чинності ", - говориться в тексті закону.
Згідно з угодою, з 28 травня 2017 р. продовжується на 25 років дію угоди між Україною і РФ про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, угоди між Україною і Російською Федерацією про параметри поділу Чорноморського флоту і угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про взаємні розрахунки, пов'язаних з поділом Чорноморського флоту та перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 р. з наступним автоматичним продовженням на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не проінформує письмово іншу сторону про припинення їх дії не пізніше, ніж за один рік до завершення терміну дії.
Проект угоди також передбачає збільшення орендної плати за перебування ЧФ РФ на території України, яка починаючи з 28 травня 2017 р. буде складатися з платежів Росії у розмірі 100 млн дол. на рік і додаткових коштів, які утворюються за рахунок зниження з дати вступу в силу угоди ціни на природний газ, який поставляється російською стороною в Україну.
Розгляд питання супроводжувався активним опором з боку опозиції. Так, в сесійному залі ВР в секторі розташування депутатів від Блоку Юлії Тимошенко була запалена димова шашка. Між депутатами відбулася низка сутичок.
Біля будівлі Верховної Ради зібралося декілька тисяч тих пікетувальників, які перекрили рух на вул. Грушевського.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас