Фінансова криза в Греції не вийде за межі цієї країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза в Греції не вийде за межі цієї країни

Казна та Політика
402
Нинішня фінансова криза в Греції не вийде за межі цієї країни і не втягне на свою орбіту інші держави зони євро. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, таку думку висловив сьогодні член ради керуючих Європейського центрального банку /ЄЦБ/ Евальд Новотни.
"Немає ніяких економічних передумов для того, щоб грецька криза поширилася на інші країни Європи", - відзначив він.
На ринках зараз обговорюються різні сценарії подальшого розвитку подій у зоні євро, коли Греція отримає велику допомогу з боку ЄС і Міжнародного валютного фонду /МВФ/. Серед них - виникнення труднощів у фінансових системах Португалії, Іспанії, Ірландії та Італії у зв'язку із загостренням проблеми дефіциту держбюджету і загальної державної заборгованості.
Однак один з керівників ЄЦБ заявив, що не бачить ніяких підстав для розростання грецької фінансової кризи на інші держави зони євро.
Тим часом, професор Гарвардського університету та колишній високопоставлений співробітник МВФ Кеннет Рогофф заявив, що нинішня фінансова криза навряд чи обмежиться в зоні євро однієї Грецією і, очевидно, буде потрібно втручання МВФ для стабілізації Португалії, Іспанії й Ірландії. "Ці країни дуже вразливі, у найближчі два-три роки щонайменше одній державі зони євро буде потрібно допомога, аналогічна тій, яка буде зроблена Греції", - підкреслив він.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас