Moody's прогнозує збереження негативного прогнозу за банківською системою України в 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's прогнозує збереження негативного прогнозу за банківською системою України в 2010

Казна та Політика
524
Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує збереження негативного прогнозу за банківською системою України в 2010 році.
Про це сказано в повідомленні Moody's.
Агентство проаналізувало банківські системи 12 східноєвропейських, балтійських країн і країн СНД, у числі яких також Україна, і дійшло висновку, що негативний прогноз із великою ймовірністю буде зберігатися за більшістю цих банківських систем у короткостроковій перспективі.
Moody's вважає, що тиск на фінансово-економічну систему в Україні, Казахстані, Угорщині, Румунії, Болгарії й країнах Балтики, усе ще досить значний.
На думку аналітиків агентства, для позитивної зміни прогнозу за банківською системою України необхідні: стабілізація політичної ситуації, стійке зростання ВВП, валютно-курсова стабілізація, інфляція, не вища від рівня 2009 року (12,3%), залучення зовнішнього фінансування, значне поліпшення якості банківських активів, капіталізація, відновлення довіри вкладників.
При цьому Moody's констатує досить високу ймовірність того, що ці вимоги буде виконано, і прогноз за банківською системою країни буде поліпшено в 2011 році.
Як повідомляло агентство, наприкінці 2009 року Moody's зберіг негативний прогноз за банківською системі України.
Moody's висловив стурбованість необхідністю капіталізації банків і їх прибутковістю, а також погіршенням ліквідності у зв'язку зі незначною довірою вкладників.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас